Συνταγη για soft cookies
Συστατικά
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη καστανή
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
2 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση
150 γρ. Βούτυρο Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη καστανή, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, τις κουβερτούρες χοντροκομμένες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα.
Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μείγμα και το τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα. Αφήνουμε μεγάλο κενό ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν πολύ στον φούρνο. Δεν τα πιέζουμε με τα χέρια μας!
Ψήνουμε για 12-13 λεπτά το κάθε ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν και σερβίρουμε.
Ακης πετρετζικης
ΥΛΙΚΑ για 16 μπισκότα
280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1.5 κ.γ. κορν φλάουρ (τα κάνει πιο μαλακά, μην το παραλείψετε)
1/2 κ.γ. αλάτι
170γρ λιωμένο αγελαδινό βούτυρο (όχι μαργαρίνη παρακαλώ)
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
135γρ καστανή μαλακιά ζάχαρη με μελάσα (εγώ έβαλα σκούρα)
1 αβγό μεγάλο +1 κρόκο από ένα μεγάλο αβγό ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μια βανιλλίνη κάψουλα)
170γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη κατά προτίμηση 55-58% κακάο. Μην χρησιμοποιήσετε σταγόνες σοκολάτας γιατί δεν είναι τόσο καλής ποιότητας και δεν λιώνουν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε στο αλεύρι τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το κορν φλάουρ.
Σε ένα άλλο μπόλ λιώνετε το βούτυρο στο μικροκυμάτων και ρίχενε μέσα τις ζάχαρες, τα αβγά και τη βανίλια.
Προσθέτετε το μπολ με το λιωμένο βούτυρο στοπ αλεύρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνετε και τα κομμάτια σοκολάτας .
Καλύπτετε τη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά, μέχρι 3 ημέρες. Καλύτερα όμως να την αφήσετε να ωριμάσει 24 ώρες τουλάχιστον. Αυτό δίνει πιο νόστιμα μπισκότα.
Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε τη να ζεσταθεί λιγάκι περ 10 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 165 oC αέρα. Εγώ τα έψησα σε πάνω κάτω αντιστάσεις και αέρα. Καλύψτε δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή πιο εύκολα με το εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού φτιάξτε μπάλες βάρους 55γρ κάθε μία.
Μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη σε ένα τάπερ και να τις διατηρήσετε άψητες. Θα χρειαστούν περίπου 1 έξτρα λεπτό στο ψήσιμο.
Τοποθετήστε τις μπάλες με κενά μεταξύ τους στις δύο λαμαρινες (8 σε κάθε λαμαρίνα δηλαδή) και ψήστε για 11 περίπου λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα φυλάξετε σε δοχείο που κλείνει καλά. Διατηρούνται μία εβδομάδα περίπου.
Food junkie
Συνταγή για λαχταριστά “Μαλακά Μπισκότα” (soft cookies)!
Υλικά
530 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο
125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Συνταγή για λαχταριστά "Μαλακά Μπισκότα" (soft cookies)!
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε καλά τις ζάχαρες με το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά τουλάχιστον για 1΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί, επάνω σε λαδόκολλα,με τη βοήθεια ενός κορνέ τοποθετούμε τη ζύμη.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10΄
Υλικά για 30 κομμάτια
Συνταγή για λαχταριστά "Μαλακά Μπισκότα" (soft cookies)! - Olagiatopaidi.gr
Comments
Post a Comment